Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοβουλία για νέα δομικά υλικά με χαρακτηριστικά αντισεισμικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας

Πρωτοβουλία για νέα δομικά υλικά με χαρακτηριστικά αντισεισμικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας
Συνεργασία βιομηχανικών, κατασκευαστικών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων για την παραγωγή καινοτόμων δομικών υλικών που εξασφαλίζουν καλύτερη αντισεισμικότητα, εξοικονόμηση ενέργειας κ.α., ανακοινώθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Πρόκειται για τη σύμπραξη CIBMat στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ, τα πανεπιστήμια του Aachen και του Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης ενώ στην εναρκτήρια εκδήλωση μετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών κατασκευης δομικών υλικών.
Σε χαιρετισμό της προς την εκδήλωση η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για τη βιομηχανία Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε οτι η πρωτοβουλία σηματοδοτεί τις δυνατότητες του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και ανοίγει νέους δρόμους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της. «Τα νέα, καινοτόμα δομικά υλικά μπορούν να υποστηρίξουν νέες προκλήσεις που σχετίζονται με την αντισεισμικότητα, την αειφορία και την ενεργειακή απόδοση», ανέφερε η υφυπουργός και πρόσθεσε οτι ο τομέας των δομικών υλικών είναι ενας από τους εννέα κλάδους προτεραιότητας για το νέο ΕΣΠΑ αλλά και τον αναπτυξιακό νόμο που αναμένεται σύντομα.
Χαιρετισμό προς την εκδήλωση απέστειλε επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας ο οποίος παρέσχε διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη του υπουργείου στην προσπάθεια, που ενισχύει τη διασυνοριακή συνεργασία και την ανάπτυξη εξαγωγών υψηληλής προστιθέμενης αξίας.
b2green